Løgtærte

Løgtærte

Bund:

3 ½ dl = 200 g Hvedemel

2 dl. =100 g Grahamsmel (groft mel)

1 tsk Salt

150 Margarine

1 dl koldt vand

Fyld:

500 g løg

3 spsk. vindruerneolie

1 dl cream fraiche 18 %

2 æg

50 g ost

½ spsk. salt

1/4 tsk peber

1 knsp. revet muskatnød

Fremgangsmåde

Bland hvedemel med grahamsmel og salt.

Fordel margarinen i melblanding i små klatter. Hak med en kniv margarine og mel sammen indtil blandingen ligner fint reven ost.

Tilsæt vandet og ælt dejen let sammen. Stil dejen i køleskabet indtil den skal bruges

Tænd ovnen

Pil løgene og hak dem. Steg dem i olie ved svag varme i 15 min. Rør en gang imellem, løgene må ikke blive brune. De sidste 5 min. lægges låg på.

Læg dejen i en smurt form med en diameter på ca. 23. cm. Tryk den ud og op langs kanten. Prik bunden med en gaffel.

Sæt formen midt i ovnen og forbag bunden i ca. 10 min. ved 200 grader.

Pisk imens æg og creme fraiche sammen med peber, salt og muskatnød. Osten rives og røes i

Fordel løgene på tærtebunden

Æggemassen hældes over løgene

Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 15 min. Ved 200 grader.