Helle`s Bondekager
Ingredienser:
200 g.smør
200 g.sukker
3 spsk.ahornsirup
75 g.mandler
300 g.hvedemel
8 g.potaske
Blend smør, sirup og sukker sammen i en foodprocessor. Tilsæt mandlerne, der ikke skal smuttes, og hak dem med. Hæld dejen over i en anden skål og sigt melet i. Rør potasken ud i lidt vand og hæld det i dejen. Rul dejen til en 4 cm tyk pølse (hvis dejen er blevet for blød lægges den i køleskabet et kvarters tid og rulles til en pølse, når den er blevet kold). Lad pølsen hvile i køleskabet til næste dag. Sæt ovnen på 180 grader. Skær pølsen i skiver på ca. 3 mm. Læg kagerne på en plade med store mellemrum, da de flyder en del ud. Bag dem midt i ovnen til de er blevet gyldne, det tager ca. 10 minutter. Køles ned og lægges i en dåse…