Løgtærte
Bund:
3 ½ dl = 200 g Hvedemel
2 dl. =100 g Grahamsmel (groft mel)
1 tsk Salt
150 Margarine
1 dl koldt vand
Fyld:
500 g løg
3 spsk. vindruerneolie
1 dl cream fraiche 18 %
2 æg
50 g ost
½ spsk. salt
1/4 tsk peber
1 knsp. revet muskatnød
Fremgangsmåde
Bland hvedemel med grahamsmel og salt.
Fordel margarinen i melblanding i små klatter. Hak med en kniv margarine og mel sammen indtil blandingen ligner fint reven ost.
Tilsæt vandet og ælt dejen let sammen. Stil dejen i køleskabet indtil den skal bruges
Tænd ovnen
Pil løgene og hak dem. Steg dem i olie ved svag varme i 15 min. Rør en gang imellem, løgene må ikke blive brune. De sidste 5 min. lægges låg på.
Læg dejen i en smurt form med en diameter på ca. 23. cm. Tryk den ud og op langs kanten. Prik bunden med en gaffel.
Sæt formen midt i ovnen og forbag bunden i ca. 10 min. ved 200 grader.
Pisk imens æg og creme fraiche sammen med peber, salt og muskatnød. Osten rives og røes i
Fordel løgene på tærtebunden
Æggemassen hældes over løgene
Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 15 min. Ved 200 grader.