Kanelstang

 

Kanel stang

 

INGREDIENSER DEJ

 

400 g hvedemel

175 g mælk

35 g gær

35 g sukker

35 g smør

5  salt

5  kardemomme

1 stk. æg



CREME 0.5 l sødmælk

150 g sukker

150 g past. æggeblommer

50 g majsstivelse

1 stk. vaniljestang, korn 

 

REMONCE

200 g smør

200 g sukker

35 g kanel

 

TILBEREDNING

 

For at lave dejen, opløses gær i mælk.

Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg.

Tilsæt mel og smør, og ælt på røremaskinen indtil dejen er blank og smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

For at lave cremen bringes en halv liter mælk i kog med vaniljekornene.

Pisk blommer og sukker hvidt og skummende.

Rør 125 gram mælk og majsstivelse sammen, og rør det derefter i æggesnapsen.

Pisk blandingen i den kogende mælk indtil cremen tykner. Sæt den på køl.

Remoncen laves ved at blande det hele sammen til én masse.

Saml kagen ved at dele dejen i tre stykker, og rul dem aflange på længde med en bradepande og cirka 12 centimeter i bredden.

Smør remonce og creme ud på stykkerne.

Rul dejen sammen på den lange led.

Klip snit ind i dejen på oversiden med en saks. Snit skiftevis på hver side af dejen.

Pensl med æg, og drys nødder på toppen.

Lad stængerne hvile 45 minutter et lunt sted.

Drys med sukker inden de skal i ovnen.

Bag ved 210 grader i cirka 15-17 minutter.