Bund:
75 G. Smør
100 G. =3½ dl. Havregryn
125 G. =1½ dl. Sukker
1 Æg
7 G. Bagepulver ca.1½ teske
30 G. = ½ dl. Hvedemel
Fyld:
Dybfrosne hindbær eller jordbær.
1 ltr. Flødeis
Marengs:
6 Æggehvider pasteuriseret
1½ dl. Sukker
1 spsk. eddike
FREMGANGSMÅDE:
SÅDAN GØR DU
Sprøde bund:
Hæld det smeltede smør over havregrynene.
Bland mel og bagepulver, rør det sammen med resten af ingredienserne.
Hæld dejen i en smurt lagkageform eller et fad med lidt højkant.
Tips kom lidt vand på fingeren.
Bag bunden ca. 20 min. Ved 175 grader.
Fyld:
Læg den afkølede bund på et ildfast fad.
Pisk æggehviderne til fast skum med sukkeret.
Fordel de næsten optøede bær på bunden.
Marengs:
Isen skæres i skiver og fordeles på bærrene. Husk eddiken og sukkeret vendes vendes i marengsmassen så den bliver lysebrun. Marengsmassen fordeles omhyggeligt udover isen.
Pynt evt. med mandelsnitter.
Bages ved 275 grader. Varm ovn til marengsen er lysebrun.
Æggehvider evt. pasteuriseret