Rabarberkage med marengstop

Rabarberkage med marengstop

Dej:
120 g smør eller margarine
100 g sukker
1 spsk.vanillesukker
½ knsp. salt
2 æggeblommer
160 g mel
2 tsk. bagepulver
4 spsk. mælk

Rabarbermarengs:
2 æggehvider
130 g sukker
50 g hakkede valnøddekerner el. mandler
2-300 g rabarber i stykker

Rør smør (margarine) cremet med sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer.
Bland mel med bagepulver og rør det lidt efter lidt i smørcremen sammen med mælken.

Smør formen med fedtstof og drys med rasp. Hæld dejen i formen og glat overfladen
med en dejskraber.
Tænd ovnen 200 grader.

Pisk æggehviderne næsten stive, pisk sukkeret i og pisk det hele stift igen.
Skær de skyllede og derefter tørrede rabarber i 1-2 cm store stykker og vend
dem i marengsmassen sammen med valnødderne.
Smør den oven på dejen, sæt formen på bagepladen midt i den varme ovn i 30-35 min.