Davoserjas

Davoserjas Regler

Davoserjass er et kortspil, der i den mest almindelige version består af 7 runder. De første 5 runder er nolo-spil, hvor det drejer sig om at undgå at tage stik med bestemte strafkort i, mens den sjette runde er et kabalespil, hvor det drejer sig om først at komme af med sine kort.
Davoserjazz spilles i mange varianter, og både antallet af runder og hvilke kort, der er strafkort i nolo-runder kan variere.
Navnet Davoserjazz er taget fra den schweiziske kortspilstype jass, men selve spillet har intet med jass-spillene at gøre.
obs: Dette spil går også under navnet “seks dages løb” nogle steder.

Færrest stik
Spillet er et nolo-spil, hvor det gælder om at få så få stik som muligt. Ved rundens afslutning noteres antallet af strafpoint, som svarer til antal stik, for hver spiller.

Færrest klør
Spillet gælder om at hjemtage så få klør som muligt i stikkene. Ved rundens afslutning tæller hver spiller sine klør, der hver giver et strafpoint, og de noteres.

Færrest damer
Spillet gælder om at hjemtage så få damer som muligt i stikkene. Ved rundens afslutning tæller hver spiller sine damer, der hver giver fem strafpoint, og antallet af strafpoint noteres.

Spar 8
Spillet gælder om at undgå at hjemtage spar 8 i et stik. Den spiller, der får spar 8, noteres for tyve
strafpoint.

Klør Konge og sidste stik
Spillet gælder om at undgå at hjemtage klør konge i et stik. Den spiller, der får klør konge, noteres for femten strafpoint.
Spillet gælder om at undgå at hjemtage sidste stik. Den spiller, der får sidste stik, noteres for tyve strafpoint.

Kabalen
Her er spillet helt anderledes. Kortene skal lægges ud på bordet med syveren i hver farve i midten og kortene med værdi under syv i rækkefølge i en bunke på den ene side samt kortene med værdi over syv i en bunke på den anden side. Hvis man ikke kan lægge et kort på efter disse regler, må man melde pas, hvilket koster et strafpoint. Vinderen af hele spillet er den, der først har lagt alle sine kort. Vinderen indkasserer hele puljen af strafpoint (alternativt kan strafpointene fordeles efter en passende nøgle).

Sidsten det 7 spil.
Er alle de fem første spil